Fadderklubbar.

Vi har nyligen delat upp distriktetsklubbar mellan oss för att lättare kunna kommunicera.
Såhär ser uppdelningen ut.

Kajza:
Gävle PK, Gävle RS, Gävle FRK, Högbo RK, Hedesunda RF, Älvkarleby Rk och Hemlingby Bomhus Järvsta RK.

Malin:
Delsbo KRS, Hudiksvalls PRK, Järvsö RK, Ljusdals RK, Tunalid RK och Kungsgården

Carro:
Bergsjös RKS, Gnarps RK, Harmångers RK, Jättendals RK, Söderhamns HK, Söderhamnsortens RF och Ringnäs RF.

Sussie:
Bollnäs RS, Kilafors RK, Lingbo HS, Ockelbo RF, Rengsjöhästen och Ovansjö RS.

Gill:
Edsbyns RK, Järbo RS, Storvik Ovansjö RK, Ärsunda HK, Österfärnebo RS, Torsåkers HF och Hofors RS.


Om någon klubb är glömd, eller du har frågor om hur du kan kontakta din fadder, lämna en kommentar med din mail och din fråga, så hör vi av oss till dig!



Goddag såhär i julstöket

Jo, vi vet. Det har varit ett bra tag sen sist. Men vi alla har våra svackor, right?
Hoppas att ni inte har lidit för mycket.
Men nu är vi tillbaka om rullar igen (i alla fall för stunden) och erbjuder inför julen lite roliga och bra hemsidor att kolla in. Scrolla ner och kika på högersida under "Länkar". Enjoy.

Nu har det gått lite mer än en månad sen Gävleborgs Ridsportförbund ordnade Distriktskonferensen, och också lite mer än en månad sen vi hade vår första U-träff! Tyvärr är vi alla lika glömska, och någon kamera kom aldrig med. En liten kort rapport om vad vi gjorde kan vi i alla fall klämma ihop.

Vi hade U-träffen på lördagförmiddag, men Distriktskonferensen började redan på fredagskvällen med många skratt. Det var middag och många äldre blev lite lulliga, vilket resulterade i en väldigt rolig charaderaktiglek. Vi var tre olika lag, ungdomar i ett och två lag med vuxna, och tre personer från varje lag fick agera. Vi fick en lapp med en artist eller grupp, några minuter att klä ut oss och sedan var det bara att köra! Hur kul som helst, och jag tror inte att någon missade att i alla fall jag älskar sånt där. Får flashbacks när jag står på knä med handen på hjärtat och bokstavligt talat skriker ut "Don't call for first aid, or the fire brigade or the local police cause they don't care!" /..,/ "JUST A MORTAL WITH POTENTIAL OF A SUPERMAN!"
Men men, någon gång måste man helt enkelt släppa på spärrarna.
Kul var det, även fast vi inte vann.
Det var nämligen frågesport först. Frågorna härstammade från stenåldern. Vi hade inte en ärlig chans.
Ändock klarade vi det med hedern i behåll.

När vi hade sovit ut ordentligt var det vår tur. Nu i eget konferensrum med projektor (som vi tillslut fick att fungera) och Linnéa Hedberg som gästföreläsare. Vi lärde oss om SvRFs uppbyggnad, och främst om CUS (Centrala Ungdomssektionen) och deras verksamhet. Kurser presenterades och vi blev taggade. Sedan lekte vi, som sig bör. Det blev en lek Linnéa hade med sig som illustrerade kommunikationssvårigheterna inom förbundet, och själva trögheten som finns i alla system. GRUS fick titta på och vi insöp kunskapen som förmedlades, medan alla US representanter fick leka. Hela nio stycken, vilket faktiskt var en bra siffra, för att vara första gången.
När leken var klar blev det dags för gruppdiskussioner, vilket uppskattades starkt, i alla fall från vårt håll, då att veta vad US vill ha är en av våra viktigaste uppgifter. En mängd förslag och idéer kom upp.Yey!

Vårt faddersystem utvärderades ordentligt, såhär i startgroparna, ochvi kunde med US hjälp även tänka i nya banor där.

När vi var klara med vårt slöt vi upp med resten av konferensen, och vi fick lyssna till presentation från Realgymnasiet i Gävle, Lotta Schultz, och vi presenterade vad vi gjort under konferensen.

Till våren planerar vi att ha en till U-träff, denna gång självständigt, och jag hoppas att den kan bli ännu bättre än den vi just hade. Vi ska marknadsföra mer, ha dialoger med våra fadderklubbar och hitta roliga föreläsare. Och det ska bli bra.

Nu måste jag återgå till julbaket och pyntningen av julgranen, men vi ska försöka att skriva så mycket som möjligt nu under jul då man ibland har lite tid över.

Simma lugnt
GRUS genom Kajza, ordf.

RSS 2.0